08/05/2022

Simpukka-viikko

Simpukka-viikkoa on vietetty tällä viikolla. Tahattomaan lapsettomuuteen ilmiönä ja kokemuksena keskittyvää viikkoa vietetään vuosittain toukokuussa. Eilen vietettiin lapsettomien lauantaita. Tämän vuoden teemana on mielen hyvinvointi.

Tämä on minulle yksi vuoden kipeimmistä ajoista. Isoäidin menetys vuonna 2005, äidin menetys vuonna 2006 ja pienen menetys vuonna 2016 ovat käännekohtia elämässä. Tänä vuonna tämä on jotenkin korostunut, kun ei ole puolisoa ja sain helmikuussa pysyvän vamman lausunnon. Ei olla tehty tätäkään helpoksi, kun mutkia tulee tielle toisensa perään. Tällä hetkellä keskityn elämässä niihin asioihin joista saan voimaa. Opiskelen töiden ohella sähköasentajaksi, kasvatan yritystoimintaa, harrastan twerkkia, polkujuoksua, matkustelen ja vietän aikaa ystävien kanssa. 


Valokuvaaja: Ville Nisunen


Lapsettomuus yhdistys Simpukka Ry:n jäseneksi liityin kesällä vuonna 2018. Halusin löytää keskusteluapua lapsettomuuteen keskittyneestä psykologista. Kävin psykologilla pariin otteeseen vuosien aikana. Lisäksi kävin kahdella eri psykologilla/terapeutilla juttelemassa, mutta apua oli vain hetkeksi. Nyt vihdoin 15 vuoden jälkeen sain psykiatrilta B-lausunnon Kelaan. Pääsisin aloittamaan  psykoterapian psykoterapeutin kanssa. Löysin hyvän psykoterapeutin Minduun kautta. Suomessa avun etsiminen on tehty tosi vaikeaksi ylipäätään. Sain lopulta avun työnantajan työterveyden kautta.

                                                           
Valokuvaaja: Ville Nisunen

Vuoden 2019 keväällä perustin ensimmäisen Simpukan ensimmäistä lasta toivovien vertaisryhmän Hämeenlinnaan. Muutin v.2020 Pääkaupunkiseudulle ja perustin tänne toisen vertaisryhmän. Sitten tuli korona ja pari vuotta oltiin ilman vertaisryhmää. Nyt keväällä perustin kolmannen vertaisryhmän. Ensimmäisellä tapaaamisessa meitä oli yhteensä 11! Vertaisryhmää ja kasvotusten tapahtuvia kohtaamisia tarvitaan selkeesti. Vertaisryhmän kanssa on suunnitteilla seuraava tapaaminen vielä tämän kuukauden lopussa. Minulle on tärkeää, että saisin auttaa muita ihmisiä lapsettomuuden kanssa. Pidän vertaisryhmän lisäksi Tukinetissä Lapsitoive chatteja ja toimin Facebookissa Simpukan ylläpitämässä Lapsitoive ryhmän moderaattorina. Haluan omalta osaltani jakaa tietoisuutta lapsettomuudesta. Haluan  jakaa tietoisuutta myös, ettei lapsettomuuden kanssa kannata jäädä yksin.

Hyvää Äitienpäivää kaikille! Jaksamisia ja voimia kaikille joille tämä viikko ja päivä on raskas!


Valokuvaaja: Ville Nisunen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet, kysymykset ja yhteystyökuviot:)