16/08/2022

Paljon Onnea Coffea 10 vuotta!

Kesäkuussa avattiin Coffean verkkokauppa. Coffea on Suomen ensimmäinen ja edelleen tiettävästi ainoa pienpaahtimoiden tuotteisiin keskittyvä jyväskyläinen kauppa. Pienten paahtimoiden kahveja valikoidaan tarkasti Euroopan ja Amerikan Speciality Coffee Association kahviyhdistyksen protokollan mukaisesti. ”Speciality coffee” tarkoittaa, että kahvi on saanut 80 pistettä (max 100) tai enemmän sertifioidun kahvimaistajan toimesta, tai että se on lisensoitu Q Grader eli raakakahvia arvioivien ammattilaisten toimesta. Prosessi on periaatteessa sama, kuin Somellier tekee viinin kanssa. Kahvin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat tee, suklaa ja erilaiset kahvin ja teen valmistusvälineet. Lisäksi järjestetään myös kahvikursseja.
Coffea täytti pyöreät 10 vuotta helmikuussa v.2022. Juhlan kunniaksi uusittiin liikkeen visuaalinen ilme ja perustettiin verkkokauppa. Myynnissä on myös brasilialainen 10-vuotisjuhlakahvi. Paikan päältä voit myös napata mukaan kaupungin parhaat kahvijuomat, sekä suodatinmenetelmillä valmistettuna että espressopohjaisina.
Haastattelussa Coffean omistaja: Georgios Skaniakos

Kahvin hinnan noususta on puhuttu pitkän aikaa.
Onko pienpaahtimokahvien hinnoissa ollut muutoksia koronan ja sodan takia?

  • Jonkin verran. Kahvitarhoilla on ollut henkilökuntapulaa, kun poimijat ovat sairastaneet koronaa. Yleinen hintojen nousu on ollut n. 12%, mutta siihen on vaikuttanut moni asia, suurimpana ilmastomuutos, joka näkyi Brasiliassa kylmänä säänä ja alhaisena satona, mutta myös energiakriisi ja merikonttien puute vaikuttavat.

Mikä on ollut tämän kesän pienpaahtimokahvi juttu?

  • Edelleen se on Cold Brew kylmäuutettu kahvi. Erityisesti kesäaikaan suosittu kahvi. Myös espresso tonic on suosittu kesäinen juoma. Maailmalla näkyy pienpaahtimoilla Drip bag -tuotteita, eli yksittäisiä kahvipusseja, joista voi uuttaa kahvia suoraan kuppiin esim. matkustaessa. Suomalaisilla paahtimoilla näitä ei vielä näy. 

Entäs teepuolella?
  • Teessäkin on kylmäuuttaminen muotia. Muuten ei erityisesti mitään. Laadukkaat teet ovat edelleen suosittuja. 
Lisäksi onko suklaa puolella uutuuksia?
  • Laadukkaita ja puhtaita suklaatuotteita tulee koko ajan lisää. Lisäksi suklaissa korostuu eettinen tuotanto. Esimerkiksi Malmön suklaatehdas on ollut Coffean valikoimassa lähes alusta saakka. Siellä tehdään suklaatuotteet "from bean to bar", eli ihan kaakaopapujen käsittelystä saakka täysin itse. Myös vegaanisia tuotteita tulee koko ajan lisää. Esim. Malmön suklaapatukkasarjasta löytyy kivoja uutuuksia: https://coffea.fi/collections/suklaat/products/malmobars
Onko uutuuksia milloin mahdollisesti tulossa Coffean myymälään tai verkkokauppaan?
  • Coffean valikoima elää koko ajan, erityisesti kahvien osalta. Valikoima vaihtuu viikoittain. Kannattaa seurata verkkosivuja: www.coffea.fi.
Oon pitkään ollut Coffean asiakas. Mielellään tukee toista yrittäjää. Erilaisia erikoisempia pienpaahtimo kahveja tullut ostettua useita vuosien varrella, mitä en ole muualla nähnyt. Kannattaa hyödyntää verkkokaupan tarjonta, jos ei pääse Jyväskylän liikkeelle. Jyväskylän liikkeellä saa hyviä vinkkejä pienpaahtimo kahvien, teen ja eri suklaiden kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet, kysymykset ja yhteystyökuviot:)