25/03/2017

Pannukakku

Resepti:
2 kananmunaa
2 ½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa myllystä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl juoksevaa margariinia

1. Riko kananmunien rakenne kuhlossa.
2. Sekoita maito kananmunien joukkoon.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
4. Mausta suolalla, sokerilla ja vaniljasokerilla.
5. Lopuksi lisää juoksevaa margariiniä.
6. Voitele juoksevalla margariinillä piirakkavuoka. Lisää taikina siihen.
7. Paista uunissa 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Bataattiranskalaiset

Annos on kahdelle.

Tarvitset: 
2kpl bataattia
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa myllystä

1.Kuori bataatit ja pilko sopiviksi siivuiksi.
2. Sekoita kulhossa bataatit, oliiviöljyt, mustapippuri ja suola. 
2. Uuniin 225 asteeseen 30min tai kunnes bataatit on kullan ruskeita. 

Mustan Virran Panimo

Viime syksyisistä oluista vielä toinen veto.


Löysin Mustan Virran Panimon oluita Seppälän Citymarketista Jyväskylästä.

Pässi IPA

"Väriltään Pässi IPA muistuttaa kuparia tai tummaa meripihkaa.Rungon ja värin oranssinkultaiselle Pässille antavat kotimaiset paahteiset ohramaltaat. Pässin vahvat aromit ovat maltaisia ja runsaan karamellimaisia humalloin antaessa tuoksuun greipin ja männyn piirteitä. Pässi on maultaan vahvasti päälle hyökkäävän katkera, mutta silti hedelmäinen. Pässin luonne antaa sille vahvan ja pitkän jälkimaun.

Mustan Virran Panimon Pässi IPA on väkevästi humaloitu Centannial-humalalla, lisäksi Cascade-lajiketta on käytetty oluen kuivahumalointiin." 


Neito Golden Ale

"Väriltään kuulas ja kultainen Neito on vahvasti hiilihapotettu ja virkistävä olut. Neidon tuoksu on hennon aromaattinen, maussa tulee esiin kevyt kukkaisuus sekä trooppiset hedelmä-aromit. Pehmeän humalloinnin alla on parhaista suomalaisista ohramaltaista kumpuava kevyt, miltei vaaleaa leipää muistuttava mallaspohja.

Neito Golden Ale on humaloitu El Dorado-, Cascade- ja Citra-humaloilla."
 St. Olaf Pale Ale

"Panimomme ylpeys, St. Olaf on perinteinen Pale Ale joka sopii niin kuninkaillee kuin ratsumiehillekkin. Olut on saanut nimensä Pyhästä Olavista, jonka mukaan on nimetty myös Posjoismaisen parhaiten säilynyt keskiaikainen linnoitus - Olavinlinna.

St. Olaf on amerikkailaisella Citra-humalalla humaloitu raikas ja sitruksinen pale ale. Olut on niin sanottu single hop, eli siinä on käytetty vain yhtä humalalajiketta. St. Olafissa on käytetty suomalaista ohra- ja vehnämallasta.

Olut on väriltään oranssinkultaista, kuin vaaleaa meripihkaa. Aromeina oluessa esiin tulee sitruksisuus ja häivähdys trooppisia hedelmiä. Maussa american pale aleille tyypillistä maltillisempi katkerointi antaa tilaa raikkaalle hedelmäisyydelle sekä keksimäiselle ja karamellimaiselle mallaspohjalle. "


Lainaukset on otettu Mustan Virran Panimon sivuilta: http://www.mustanvirranpanimo.fi/










Herkkutoastit

Päätin kokeilla Makulihan Salarakas nakkimakkaroista tehdä toasteja.

Makulihan Salarakas nakkimakkaroissa on maustettu mozzarellajuustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla.

Lisätietoja Makulihan tuotteista:
http://www.makuliha.fi/


Niihin tuli:

4 kpl Vaasan Isopaahto Moniviljapaahtoleipää
sipaus Turun väkevää sinappia
Rainbow kurkkumajoneesia
Mozzarella juustoraastetta
2 kpl Makulihan Salarakas nakkimakkaroita

1. Paloittele pitkittäin nakkimakkarat puoliksi ja paista rasvassa pannussa.
2. Paahtoleipiin sipaise sinappia ja kurkkumajoneesia. Lisää juustoraaste.
3. Kun nakkimakkarat on paistettu laita ne leipien väliin ja paista paahtoleivät toastraudalla kullanruskeiksi.





Teeleidi

Yhteistyössä tällä kertaa Teeleidi ja perustaja Anne Savela:)


Yritys:
Teeleidi on perustettu huhtikuussa vuonna 2014.

Kysymyksiä Teeleidin perustajalle Annelle:

1. Mikä sai lähtemään yrittäjäksi juuri tee alalle? 

Anne asui vuoden Kiinassa. Hän kiersi teehuoneita ja muita teepaikkoja. Sitten kun Anne palasi Suomeen, niin huomasi ettei täällä ole kunnon teetä myynnissä.
Anne on toiminut aiemmin kouluttajana. Hän pääsee nyt käyttämään osaamistaan teetastingeissa, joita pitää jopa 3-5 kertaa viikossa Teeleidissä. 




2. Uusia eri teelaatuja tulee paljon. Mistä ideat uusiin teelaatuihin tulee? Eettisyys?

Asiakkailta tulee ideat uusiin teelaatuihin. Saksasta löytyy kaksi eri yhteistyökumppania. Saksan teevalikoima ei käy Suomen teekulttuuriin suoraan täysin. Teeleidin naiset maistelee Jyväskylässä eri teelaatuja ja valitsee parhaimman. Parhaimmillaan voidaan maistaa jopa 10 eri teetä, että löytyy sopiva.

Pyrimme huomioimaan tuotteiden valinnassa myöskin tuotannon eettisyyden valitsemalla pienien teekylien tuottamia teelaatuja. Suosimme alueita, joilla tuotantotoiminta on läpinäkyvää. Laadukas irtotee on aina halvalla tuotettua pussiteetä eettisempi valinta kuluttajallekin.





3. Miten hyvin verkkokauppa on vastaanotettu?

Hyvin on otettu vastaan. Suurin osa tilauksista tulee viikonlopun aikana. Teeleidillä on iso asiakaskunta jo ympäri Suomen.





4. Teeleidin uusista tuulista ja kuulumisista:
Rakkaudesta teehen -sarja, jota toimitetaan jälleenmyyjille, saa uuden pakkausdesignin lähiviikkoina.

Lanseeraamme sarjan aloittaen Jyväskylän Kirja-, Ruoka-, Viini- ja ShowlinkPets -messuista tänä viikonloppuna 25-26.3.2017, joissa Teeleidillä on oma osasto.





Sen jälkeen jatkamme Jyväskylässä sijaitsevista
jälleenmyyntikohteista, jotka löytyvät siis osoitteesta:
  https://teeleidi.fi/jalleenmyyjat/


Toukokuussa avaamme uusiin tuotantotiloihimme Vaajakosken Varassaareen myös tehtaanmyymälän!

Kysymyksiin vastaili myös Teeleidin markkinointiassistentti Veera:)

Lopuksi kuvia otettu Lutakosta Teeleidistä!:)