31/03/2016

Kasvissosekeitto

Päätin tehdä helpon ja nopean kasvissosekeiton.

4 porkkanaa
400 g perunaa
1 litraa vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
½ prk Creme Bonjour pippurisekoitusta


Valmistusohje:

1. Kuori perunat ja porkkanat. Pilko palasiksi.
2. Keitä perunat ja porkkanat vedessä johon olet lisännyt kasvisliemikuution.
3. Kun perunat ja porkkanat on kypsiä survo ne perunasurvimella.
4. Lisää joukkoon ruokakerma ja Creme Bonjour ja anna kiehua vielä hetken.
5. Lopuksi sekoita keitto monitoimikoneella tai tehosekoittimella.

Hyydytetty raparperikakku

Päätin koittaa miten soveltuu raparperikiisseli hyydytettyyn rahkakakkkuun.
Hyvin se ainakin omasta mielestä toimi!

Pohja:
150 g Digestive keksejä
0,6 dl juoksevaa margariiniä

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl Pirkka vispikerma
2 prk (à 250 g) Pirkka laktoositon mieto maitorahka
2 rkl sokeria
2 dl raparperikiisseliä

Valmistusohje:

Pohja:

Murenna keksit ja sekoita juokseva margariini.
Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte:

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min.
Vaahdota vispikerma.
Sekoita vaahtoon rahka, sokerit ja raparperikiisseli.
Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl).
Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.