26/02/2017

Pullia monenmoisia

Ohjeen löysin Valion sivuilta ja sillä oon tehnyt kuukauden sisään korvapuusteja ja mustikkapullia. Tänään päätin tehdä laskijaisen kunniaksi laskijaispullia. Niihin kokeilin T-BBQ lakritsi - salmiakkisiirappia perinteisen vispikerman ja mansikkahillon kaverina. Kyllähän se toimi pulliinkin:)

Ohjetta:
40 pikkupullaa pitäisi tulla tällä ohjeella.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16dl vehnäjauhoja
1 ½ dl juoksevaa margariiniä

Voiteluun
1 kananmuna

Valmistusohje:

- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita.
- Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

- Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Lisää juokseva margariini.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
(Annoin itse kohota  noin. 1½-2 tuntia)

- Jaa kohonnut taikina 40 osaan.
- Pyöritä niistä haluamiasi pullia ja käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
- Laita ne leivinpaperille uunipellille.
- Kohota hyvin vielä odottaessa, että uuni on lämmin.

Kaikki pullat voi paistaa 200 asteessa ja n.10 min/kunnes pullat on kypsiä.
- Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Ohje löytyy:
https://www.valio.fi/reseptit/pullataikina-2/

Sieltä löytyy lisätietoja eri pullien teosta (rahkapullat, mustikkapullat, voisilmäpullat ja korvapuustit.)