18/10/2014

Kuningatarpiirakka

Ohje:
1 pkt valmista murotaikinaa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
300g kuningatarsekoitusta (pakaste)

Vuoan voiteluun juoksevaa margariinia.
Sulata murotaikinaa huoneenlämmössä tunnin verran.
Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokeri.
Levitä sulanut taikina voideltuun vuokaan.
Lisää kuningatarsekoitus taikinan päälle.
Lisää päälle kermaviili,kananmuna ja sokeri seos marjojen päälle.
Paista alatasolla 200 asteessa 30-35 min.

Jauhelihapihvit

Valmistusaineet
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 ps sipulikeittoa
1 ½ dl vettä
2 muna
600g jauheliha
1 tl mustapippuria
1tl suolaa
1tl paprikaa
½ tl chilijauhetta
1tl jauhelihamaustetta

Sekoita kermaviili korppujauhoihin ja anna turvota n. 15 min.
Sekoita sekaan sipulikeitto ja vesi.
Lisää muna, jauheliha ja mausteet.
Paista pannulla voilla ruskeiksi.

Lisukkeeksi Pippurista peruna-sipulisekoitusta 1 prk Creme bonjour kolmepippuri 1kg peruna-sipulisekoitusta Lisää Creme bonjoure keskelle voideltua vuokaa peruna-sipulisekoitusta. Uunissa 225 astetta 1 h 15 min.

Mansikkakakkua!



Ainekset:

Valmis torttupohja
2dl vispikermaa
sokeria maustamiseen
mansikoita
pohjan kostutukseen maitoa
Vispaa vispikerma ja mausta sokerilla.
Kostuta pohja maidolla.
Lisää vispikerma pohjan päälle ja lisää mansikat.

Sitruuna-limettirahkaa




Rahkaan ei tullut banaania vaikka kuvassa olikin.

Maailman paras pannukakku




Ohje:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet.
Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.

Mansikkasmoothie



Ohje:
-Mansikoita
-Maitoa
-Vaniljajäätelöä
Sauvasekoittimella sekoitettu.

Leipäjuustosalaattia ja hedelmärahkaa




Leipäjuusto-salaattiin tuli:
Salaattimix-ruukkusalaattia, kurkkua, tomaattia, puolikas tuore ananas, leipäjuustoa ja päälle tomaatti-chili salaatinkastiketta

Hedelmärahkaan tuli:
Hedelmäcocktail säilyketölkki ja rahkaa

Broileri-perunakiusaus


Ruskista broilerisuikaleet.


Öljyä vuoka.



Sekoita creme bonjour ja ruoka kerma +suola&pippuri


Vuokaan kerroksittain.

Uunissa 200 asteetta noin tunnin verran.

Liha-makaroonilaatikko



Ohjetta:

5dl makaroonia
1 lihaliemikuutio
n. 2 l vettä

Kuumenna vesi.
Lisää makaronit ja lihaliemikuutio.
Keitä n. 8 min.
Valuta makaronit lävikön lävitse.

400g jauhelihaa
2 pientä sipulia
jauhelihan maustamiseen:
suolaa
currya
paprikajauhetta
jauhelihamaustetta

Paista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha.
Sekoita makaronit ja jauheliha keskenään kattilassa.
Kaada voideltuun vuokaan.

Muna-maito seos

3 kananmunaa
7dl maitoa

Sekoita kananmunat ja maito keskenän.
Kaada vuokaan makaronien ja jauhelihan päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa alatasolla n. tunnin verran.

Perinteinen kaalilaatikko




Hyvä ohje löytyi maku.fi sivuilta.
Muokkasin ohjetta mieleiseksi.

Ohje on kuudelle.




1 1/2 dl riisiä
1/2 tl suolaa
4 dl vettä

Keitä riisi ohjeen mukaan.

1kpl sipuli
400g jauhelihaa
2 tl jauhelihamaustetta
1 tl inkivääriä
1 tl mustapippuria, jauhettu
1 tl suolaa

Kuulosta sipuli pannnulla ja ruskista jauheliha. Mausta.



ruokaöljyä
puolikas keräkaali

Paista ruskeaksi kaali ja hauduta kannen alla 5-10 min.



4 dl vettä
lihaliemikuutio



Sekoita kaikki keskenään vuuassa ja laita uuniin 200 asteeseen n.tunniksi

Mustikkajuustokakkua ja mansikkalimettikastiketta



Ohje on makuja sivuilta ja kopsaan sen tähän alle:

12 annosta

Pohja:
130 g digestivekeksejä
50 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Juustotäyte
400 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
400 g maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 kpl vaniljatankoa
1 tl vaniljasokeria
4 kpl munaa

Mustikkatäyte
4 dl mustikoita
1 1/2 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja

Mansikka-limettikastike
500 g mansikoita
1/2 dl tomusokeria
1 kpl limettiä

Murskaa juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa.
Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Soseuta mustikkatäytteen ainekset.
Notkista sose vesitilkalla tarvittaessa.
Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle.
Nostele lusikalla mustikkatäytettä vuokaan, levitä veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.
Kaada loput juustotäytteestä vähitellen vuokaan.
Lusikoi vuokaan myös loput mustikkatäytteestä.
Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi.

Paista mustikka-juustokakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
Jäähdytä.
Soseuta mansikka-limettikastikkeen ainekset.
Tarjoa mansikkakastiketta mustikka-juustokakun kanssa.

http://www.maku.fi/resepti/mustikkajuustokakku-ja-mansikka-limettikastike#axzz2IGdR5D8P

Pastaa ja jauheliha-yrttitomaattikastiketta



Tarvitset:
pastaa
lihaliemikuution



jauhelihaa
2 tl jauhelihamaustetta
ripaus mustapippurijauhetta
1 tlk (370g) yrttitomaattimurskaa
vettä

1. Keitä pastat. Laita veteen keiton yhteydessä lihaliemikuutio
2. Paista jauheliha, mausta ja lisää tomaattimurska ja vesi



Vispipuuro



1 litra vettä
4 dl (n.200g) pakaste puolukoita
1 1/2 dl mannasuurimoita
1 1/2 dl sokeria

Keitä marjoja vedessä n.10 min.
Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen.
Keitä puuro miedolla lämmöllä n. 10 min.
Mausta sokerilla.



Anna puuron jäähtyä ja vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.


Omenapaistos



Omenapaistoksen ohje:

Tarvitset:
6 kotimaista omenaa
vettä
2 dl kaurahiutaleita
150g margariinia
Kanelia
Sokeria

Pilko omenat paistoastiaan.
Kaada vettä omenoitten päälle.
Margariini sulamaan kattilaan ja sekoita kaurahiutaleet siihen.
Päälle kanelia ja sokeria sekä kattilaan että lopulta paistoastiaan.
200 astetta ja noin puoli tuntia