Ohje on makuja sivuilta ja kopsaan sen tähän alle:
12 annosta
Pohja:
130 g digestivekeksejä
50 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Juustotäyte
400 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
400 g maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 kpl vaniljatankoa
1 tl vaniljasokeria
4 kpl munaa
Mustikkatäyte
4 dl mustikoita
1 1/2 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
Mansikka-limettikastike
500 g mansikoita
1/2 dl tomusokeria
1 kpl limettiä
Murskaa juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa.
Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Soseuta mustikkatäytteen ainekset.
Notkista sose vesitilkalla tarvittaessa.
Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle.
Nostele lusikalla mustikkatäytettä vuokaan, levitä veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.
Kaada loput juustotäytteestä vähitellen vuokaan.
Lusikoi vuokaan myös loput mustikkatäytteestä.
Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi.
Paista mustikka-juustokakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
Jäähdytä.
Soseuta mansikka-limettikastikkeen ainekset.
Tarjoa mansikkakastiketta mustikka-juustokakun kanssa.
http://www.maku.fi/resepti/mustikkajuustokakku-ja-mansikka-limettikastike#axzz2IGdR5D8P