26/06/2016

Pizzaa

Kaksi pellillistä

Pizzapohja:

50g hiivaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariiniä
10 dl vehnäjauhoja

1. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
4. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille.

Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta: http://www.valio.fi/reseptit/pizzapohja-3/

Valmista tässä välissä tomaattikastike:

400g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreettä
3 tl T*mun kastiketta
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Keitä n. 15 min.

Täytteeksi:
Valion pizzajuustoa 400g
Snellmannin kinkkusuikaleita 300g
Atrian pekonikuutioita 140g
1 prk ananaspaloja mehussa
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk herkkusieniä vedessä

250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 min.

Raparperi-mansikkamehua ja raparperisiirappia

Raparperi-mansikkamehun ohje oli alunperin K Ruoka lehdessä (3/2016).
Onnistunut ja nappi valinta vaikka Juhannuksen viettoon.

1 litra

800g tuoretta raparperia
500g mansikoita (tuore tai pakaste)
5dl vettä
3dl sokeria.

1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Keitä vesi ja lisää raparperipalat ja mansikat. Keitän kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täyin pehmenneet.

2. Levitä märkä sideharso siivilään kattilan päälle. Kaada seos-keitos siihen. Annan valua hetken aikaa ja ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liina yhä tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.

3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.

Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Alkuperäinen ohje löytyy sivulta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/raparperi-mansikkamehu

Raparperisiirappia

Alkuperäinen ohje löytyy Plus Mimmin sivuilta osoitteesta: http://plusmimmi.bellablogit.fi/2016/06/raparperisiirappi/

250 g tummaa sokeria (Käytin itse ruokokidesokeria)
2½ dl vettä
250g raparperin varsia
ripaus vaniljasokeria

1. Kiehauta vesi ja sokerit ja silppua joukkoon kuoritut raparperin varret.
2. Anna kiehua n.30 min. miedolla lämmöllä.