30/04/2022

Kolme loistavaa simaa!

Kokeilin tänä vuonna tehdä kolmea eri simaa ja kaikki onnistuivat tosi hyvin!

Tässä Passionsiman, Perinteisen siman ja Tumman appelsiinisiman valmistusohjeet!

Passionsima

1 litra vettä

1,45dl sokeria

1 passion

1/4 sitruuna

1/5 tl (herneenkokoinen pala) hiivaa

Pullotukseen

oman maun mukaan rusinoita

1tl sokeria

  1. Mittaa sokeri, passionhedelmä (kaiverrettu hedelmäliha ja siemenet ja 0,5l vettä kattilaan.
  2. Kiehauta niin,että sokeri on sulanut.
  3. Pese sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu astiaan.
  4. Kaada kylmä vesi ja sitruunan kuori ja passionliemeen.
  5. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva seokseen. Sekoita.
  6. Peitä kelmulla ja jätä 24h tekeytymään huoneenlämpöön.
  7. Siivilöi sima. Kaada pulloihin ja lisää pulloihin lisäksi 1tl sokeria ja rusinoita makusi mukaan.
  8. Laita pullot jääkaappiin. Jätä korkit löysälle pulloista.
  9. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Perinteinen sima

1 litra vettä 
vajaa 1 dl fariinisokeria
vajaa 1dl sokeria
1-2 sitruunamehu
1/5 tl (herneenkokoinen pala) hiivaa

Pullotukseen

oman maun mukaan rusinoita

1tl sokeria

  1. Kiehauta 0,5l vettä kattilassa. 
  2. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.
  3. Lisää sitruunamehu ja 0,5l vettä.
  4. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva joukkoon.
  5. Kaada pulloihin ja lisää pulloihin lisäksi 1tl sokeria ja rusinoita makusi mukaan.
  6. Laita pullot jääkaappiin. Jätä korkit löysälle pulloista.
  7. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Tumma appelsiinisima

1 litra vettä
vajaa 1 dl fariinisokeria
½ appelsiinin kuoret ja mehu
1/4 sitruuna
1/5 tl (herneenkokoinen pala) hiivaa

  1. Pese appelsiinit huolellisesti. 
  2. Leikkaa oranssi kuoriosa kuorimaveitsellä ja purista mehu astiaan.
  3. Mittaa kattilaan 1 dl vettä ja 1 dl vettä. Lisää joukkoon myös appelsiinien kuori ja mehu.
  4. Kiehauta ja keittele seosta miedolla lämmöllä noin. 10 min.
  5. Lisää 5dl vettä. Kiehauta ja sekoita sokeri joukkoon. Lisää myös sitruunamehu joukkoon.
  6. Lisää loput 4dl vettä liemen joukkoon.
  7. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva seokseen. Sekoita.
  8. Peitä kelmulla ja jätä 24h tekeytymään huoneenlämpöön.
  9. Siivilöi sima. Kaada pulloihin ja lisää pulloihin lisäksi 1tl sokeria ja rusinoita makusi mukaan.
  10. Laita pullot jääkaappiin. Jätä korkit löysälle pulloista.
  11. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.


Valmis sima pysyy hyvänä noin viikon verran. 
Sima tekytyy nopeammin huoneenlämmössä.

Hyvää Vappua kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet, kysymykset ja yhteystyökuviot:)