16/06/2018

Focaccia

Tässä olisi hyvä Focaccia ohje. Oon käyttänyt erilaisin variaatioin tota reseptiä.

Pellillinen:
½ pkt tuorehiivaa (25 g)
3½ dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Pinnalle:
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta yrttiä, esim. basilikaa tai persiljaa
1 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
--- --- -----------------------------------------------------------
1 (puna)sipuli suikaleina
1-2 tl sormisuolaa.

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja/sokeri.
Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi.
Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille,
isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille n. 25 x 30 cm kokoon.
Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset paitsi sipuli ja suola.

Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella.
Voitele leipä oliiviöljysekoituksella.
Ripottele päälle sipulisuikaleet tai -renkaat ja sormisuolaa.
Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen.
Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan.
Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

VINKKI: Lisämakua saat feta-juustopaloista ja/tai kirsikkatomaateista. Painele ne kohonneeseen leipään ennen uuniin laittoa.

Alkuperäinen resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
https://www.myllynparas.fi/reseptit/focaccia


Jasmiiniriisiä ja marinoitua kanaa uunissa

Nyt olisi aika jakaa yksi talven/kevään aikana twistattu resepti!

Tarvitset: 

  • paketin kanan pihvejä (4 pihviä/340g)
  • 2 rkl limemehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1tl currya
  • suolaa
  • mustapippuria

Kaikki muovipussiin ja sulje se. Voit käyttää toista muovipussia, ettei pussin öljyseos lähde liikkeelle ja varmistat, että kaikki pysyvät pussissa. Sekoita hyvin. Jääkaappiin marinoitumaan ½-1 tunnin ajaksi. Mitä kauemmin annat marinoitua, niin sen paremmat tulee. 


Uuniin laittaessa lisää: 
  •  1 prk Ruokakermaa


Paista fileet uunissa ruokakerman kanssa 200 asteessa.

Keitä kanojen ja kastikkeen kanssa paketin ohjeen mukaan riisiä. Mä käytän Uncle Ben´sin Jasmiiniriisiä.

Annoskokoa: 1 dl = raakaa riisiä = 2½dl valmista riisiä = yksi annos