31/12/2022

Yhteistyössä Pirkanmaan paahtimo

Pitkäaikaisen yhteystyön kunniaksi Pirkanmaan paahtimosta juttu!

Paahtimon historia

Ensivuonna tulee jo 10 vuotta paahtimolla täyteen. Vuonna 2013 omistaja Teijo Villa hankki yrityskaupassa aiemman Waynes coffee-ketjulle kuuluneen Fresh Coffee roasteryn liiketoim innan. Tämän jälkeen alkoi uuden paahtimon rakentaminen. Tavoitteena tuosa vahva alueellinen sekä valtakunnallinen toimija. Samaan yritykseen kuuluu Porissa toimiva Porin paahtimo.




Vuositasolla paljonko kahvia paahdetaan vuodessa?

Vuositasolla paahtimo paahtaa kahvia 20 000kg/vuosi.


Arvot

Mahdollisimman hyvä jäljettävyys kahveissa. Useana vuonna on hankittu erä raakakahvia Acevedon alueen viljelijöiltä Kolumbiasta suoraan ostoyhteyttä käyttäen. Muutoin tutut raakakahvin välittäjät, joilla yhtetys tuottajiin. Paikallisuus on luonnollisesti tärkeä, tämän alueen asiakkaat ovat meidän selkäranka. Halutaan tehdä hyvää ja maistuvaa tuotetta. Varsinkin yrityspuolella ajatus aina asiakkaan auttamisessa; miten pystyvät tarjoamaan hyvän kahvikokemuksen omille asiakkailleen. Samaa täytyy tehostaa vielä kuluttajapuolelle. Ympäroistö on tottakai myös mielessä Osin b2b asiakkaille pavut toimitetaan kestoastioissa. Kahvisäkkien ja kahvikuorikkeen kierrätyksessä lupaavia kokeiluja. Energian käyttöön kiinnitetään huomioita ja ensivuonna jakelun auto vaihtuu sähköiseksi.


Mitkä kahvit on pinnalla tällä hetkellä?

Tämä vuosi on epäilemättä ollut anaerobic natural kahvien vuosi. Onko se sitten aina hyvä, riippuu kahveista. Henkilökohtaisesti kahviasiantuntija ja kouluttaja Heinosen Pekan mielestä kahvin tulisi olla maussa aina keskiössä, ei prosessin. 

Kahvin hinnan nousu? Mikä vaikutus pienpaahtimokahveihin?

Näyttää siltä, että lakipiste on saavutettu. Arviot näyttävät siltä, että hintataso tulee hiukan laskemaan. Kaikilla kuitenkin kulut on nousseet läpi toimitusketjujen. Hinnannousun hyvä puoli on se,että kahvin arvo alkaa konkretisoitumaan. Kaupoissa se on ollut liian pitkään sisäänvetotuote. Nyt hintaero kyykkykahvien ja pientuottajan välillä on kaventunut. 


Jos on aloittelemassa kahviharrastusta, niin mitä olisi hyvä hankkia ensimmäisenä?

1. Kiistatta paras tapa nostaa tasoa on hankkia kahvimylly ja hankkia kahvit papuina. 

2. Itselle sopiva väline, joku haluaa enempi hifistellä ja nähdä vaivaa, toinen kaipaa helppoutta  Jollekkin aeropress on oikea, toiselle taas moccamaster.

3. Vaaka,erityisesti kun tekee annos kerrallaan kahveja

4. Kokeilla eri tyylisiä papuja ja pikkuhiljaa  löytää omat suosikit.

Myymälä

Paahtimolla on pienehkä myymälä, jossa vaihtuva valikoima papuja. Lisäksi pyydettäessä pakataan toiveiden mukaan. Osa vakkareista tekee omia ennakkotilauksia. Valikoimassa myös kahvitarvikkeita. Espressokone on päällä, joten pystykahvit voi siemaista. 

Myymälän osoite: 

Patamäenkatu 2, 33900 Tampere

Aukioloajat:

ma-to: 9-16 ja pe 9-17



Jälleemyyjät

Tampereen alueella Prismat, K-Citymarketit, K-Supermarketitt, muutamat K-kaupart ja alueen Taitoshopit, Paikallinem punnitse ja säästä. Muualla Suomessa verkkokauppa.com ja satunnaisesti Coffea. Pääkaupunkiseudulla Food Market Herkku, K-Supermarket Lippulaiva ja K-Supermarket Lasihytti

Lopuksi vinkit kahviostoksille

Mikäs sen parempi kuin pari erityyppistä kahvia. Esimerkiksi Kenia Fram tummana ja vaaleana paahtona.


Olen vaihtelevasti juonut Pirkanmaan paahtimon kahveja. Kaupunginosakahvit on tuttuja ja nyt oon testaillut Hetkikahveja. Lemppariksi osoittautui Joulun hetki. kahvi.

Alekoodi verkkokauppaan

Koodilla kahvihetkiä -10% ale 31.5.2023 saakka. Minimitilaus 25e.

https://www.pirkanmaanpaahtimo.fi/

-Kahveja saatu postauksen yhteistyön merkeissä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet, kysymykset ja yhteystyökuviot:)