26/06/2016

Pizzaa

Kaksi pellillistä

Pizzapohja:

50g hiivaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa margariiniä
10 dl vehnäjauhoja

1. Aloita pizzapohjan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
4. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille.

Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta: http://www.valio.fi/reseptit/pizzapohja-3/

Valmista tässä välissä tomaattikastike:

400g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreettä
3 tl T*mun kastiketta
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Keitä n. 15 min.

Täytteeksi:
Valion pizzajuustoa 400g
Snellmannin kinkkusuikaleita 300g
Atrian pekonikuutioita 140g
1 prk ananaspaloja mehussa
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk herkkusieniä vedessä

250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 min.