26/06/2016

Raparperi-mansikkamehua ja raparperisiirappia

Raparperi-mansikkamehun ohje oli alunperin K Ruoka lehdessä (3/2016).
Onnistunut ja nappi valinta vaikka Juhannuksen viettoon.

1 litra

800g tuoretta raparperia
500g mansikoita (tuore tai pakaste)
5dl vettä
3dl sokeria.

1. Pese raparperinvarret ja leikkaa sentin viipaleiksi. Keitä vesi ja lisää raparperipalat ja mansikat. Keitän kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat täyin pehmenneet.

2. Levitä märkä sideharso siivilään kattilan päälle. Kaada seos-keitos siihen. Annan valua hetken aikaa ja ja kierrä liina sitten tiukaksi kierteeksi. Puserra kaikki mehu vähitellen kattilaan kiertämällä liina yhä tiukemmaksi ja painelemalla nyyttiä kauhalla.

3. Lisää kattilaan mehun joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.

Laimenna mehu suhteessa 1:3.

Alkuperäinen ohje löytyy sivulta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/raparperi-mansikkamehu

Raparperisiirappia

Alkuperäinen ohje löytyy Plus Mimmin sivuilta osoitteesta: http://plusmimmi.bellablogit.fi/2016/06/raparperisiirappi/

250 g tummaa sokeria (Käytin itse ruokokidesokeria)
2½ dl vettä
250g raparperin varsia
ripaus vaniljasokeria

1. Kiehauta vesi ja sokerit ja silppua joukkoon kuoritut raparperin varret.
2. Anna kiehua n.30 min. miedolla lämmöllä.