31/03/2016

Hyydytetty raparperikakku

Päätin koittaa miten soveltuu raparperikiisseli hyydytettyyn rahkakakkkuun.
Hyvin se ainakin omasta mielestä toimi!

Pohja:
150 g Digestive keksejä
0,6 dl juoksevaa margariiniä

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl Pirkka vispikerma
2 prk (à 250 g) Pirkka laktoositon mieto maitorahka
2 rkl sokeria
2 dl raparperikiisseliä

Valmistusohje:

Pohja:

Murenna keksit ja sekoita juokseva margariini.
Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte:

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min.
Vaahdota vispikerma.
Sekoita vaahtoon rahka, sokerit ja raparperikiisseli.
Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl).
Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.