16/06/2018

Focaccia

Tässä olisi hyvä Focaccia ohje. Oon käyttänyt erilaisin variaatioin tota reseptiä.

Pellillinen:
½ pkt tuorehiivaa (25 g)
3½ dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
1½ tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Pinnalle:
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta yrttiä, esim. basilikaa tai persiljaa
1 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
--- --- -----------------------------------------------------------
1 (puna)sipuli suikaleina
1-2 tl sormisuolaa.

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja/sokeri.
Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi.
Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille,
isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille n. 25 x 30 cm kokoon.
Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset paitsi sipuli ja suola.

Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella.
Voitele leipä oliiviöljysekoituksella.
Ripottele päälle sipulisuikaleet tai -renkaat ja sormisuolaa.
Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen.
Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan.
Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

VINKKI: Lisämakua saat feta-juustopaloista ja/tai kirsikkatomaateista. Painele ne kohonneeseen leipään ennen uuniin laittoa.

Alkuperäinen resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
https://www.myllynparas.fi/reseptit/focaccia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet, kysymykset ja yhteystyökuviot:)