03/06/2015

Hyydytetty valkosuklaa-limekakku

Päätin tehdä loman alun kunniaksi kakun!
Onnistu ihan loistavasti ja makukin on näin limestä pitävälle just passeli.
Alkuperäinen resepti on suoraan Valion sivuilta: http://www.valio.fi/reseptit/hyydytetty-valkosuklaa-limekakku/

Pohja:
150 g Digestive keksejä
0,6 dl juoksevaa margariiniä

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl sokeria

Koristeluun
1 lime

Kiille
1 dl vettä
1 rkl limettimehua
1 dl hyytelösokeria


Tein oman kakkuni perus kakkupohja vuokaan. "Siistimmän" saisi varmisti, kun tekis irtopohjavuokaan.

Valmistusohje

Pohja:

Murenna keksit ja sekoita juokseva margariini. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.

Täyte:

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min.
Vaahdota kerma.
Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit.
Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl).
Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.

Kiille:
Kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi.
Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek.
Nosta levyltä. Anna jäähtyä 3 - 4 min.
Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limettiviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.

Koristelu:

Pese lime huolellisesti ja leikkaa haluamiasi limelohkoja kakun päälle.
Kun kakku on hyytynyt, aseta limettilohkot varovasti kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Palautteet, kysymykset ja yhteystyökuviot:)